Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013 Cikolasziget

A 2013-as cikolai túra igen jó hangulatban telt. Odafelé megnéztük Ásványrárónál egy második világháborúban elsüllyedt vasbenton uszály roncsát, amit négy évvel korábban rossz helyen kerestem és nem is találtam meg. Érthetetlen módon a vizitérképem a Mosoni-Duna torkola fölött jelöl roncsot, ott viszont semmit nem találtunk 2009-ben Bandival. A roncs már szerepel egyik videómban, de azóta találtam róla egy pontosabb, Hajner Gyula-féle videót is.

Cikolára érve összeverődött egy rég nem látott baráti társaság és felhőtlen napok következtek (nem csak a szó legszorosabb értelmében). Fölvittük a kenukat egészen az Ördögszigeti tavakig, lecsorogtunk a Jegenyési bukón aztán a Zalkai Szigetekkel szemben önfeledt élményfürdőzésbe kezdtünk. Kár is erről beszélni, ezt csinálni kell!

Emlékszem egyik éjjel kettőkor megszólalt egy dal a Mezítlábas büféből (Punnany Massif - Élvezd). Áthallatszott a töltésen egész a vízpartig ahol a sátorok voltak. Nem annyira volt stílusom ez a zene és akkor nem is éreztem az alkalmat megfelelőnek hogy megismerjem, de ott a sötét éjszakában a Duna-parton volt egy hangulata az biztos. Persze elindultam hogy szóvá tegyem a hangerőt de mire odaértem már az egyik kedvencemet (a P.mobil -Metálmániát) játszották és meg tudtam bocsátani. Akkor elhatároztam hogy ha még egyszer vízitúrán éjjel fölébresztenek bármivel akkor fölkelek és felőlem mehet a buli tovább!

Hát így megy ez vizitúrán!

Szép emlék maradt.

 A két évvel későbbi cikolai túránkon Béla visszaemlékezett még pár dologra, persze zömmel aranyköpésekről van szó amikről itt olvashattok.