Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010 Esztergomtól Szobig

Mielőtt belevágnék a beszámolóba meg kell említenem hogy Szávoszt-Vass Dániel felkérésének eleget téve (Ő a http://dunaiszigetek.blogspot.hu/ oldal atyja) készült a Garamtoroki-szigetről egy nagyon jó kis cikk. Fogadjátok szeretettel!

Elugrottunk hétvégére hogy Esztergomtól Szobig  bejárjuk a Dunát, a Garam-torkolatot és hogy egy kicsit fölhajózzunk az Ipolyon. A Garam-torkolat - Esztergom-Prímás sziget távról készült egy kisvideó is.

Nagyon szép túra volt. Völgymenetben elmerészkedtünk kishíján Pilismarótig. Már egészen ott voltunk a Duna-kanyarnál de késő délután volt és a szombat délutáni kőkemény vízisportolók alaposan megfürdettek minket a saját vízijárgányunkon. Akkor úgy gondoltuk hogy nem megyünk lejjebb hanem szálláshelyet keresünk ahol megalhatunk. Éjjel 30cm-t apadt a Duna és bizony reggelre fönnakadtunk. Csak kétórai keserves huzavona után tudtuk leszabadítani a katamaránt az iszapról. Érdekes volt hogy akárhonnan próbáltam húzni, nem jött és a legvégén amikor megtoltuk, egyből leszabadult. Mai napig nem értem a fizikáját. Aztán találtunk egy névtelen kavicszátonyt és a vasárnap délelőtti csöndben igazán ki tudtunk kapcsolódni. Gondolom a többieknek az előző napi "küzdősport" után éppen nagyon fájhatott a feje.

laugh